Заштита на производи

Заштита на производи

Electronic article surveillance (EAS) е тип на систем што се користи за да се спречи кражба во продавници. Ако некогаш сте биле во продавница и сте слушнале аларм кога некој излегувал, сте го виделе системот EAS во акција. Системот е дизајниран да открие неплатени предмети во џебовите или чантите на луѓето додека ја напуштаат продавницата.
Обично се состои од две компоненти: антени EAS и тагови или етикети EAS. Антените EAS, понекогаш наречени постаменти, најчесто се инсталираат на влезовите на продавниците. Таговите и етикетите EAS, од друга страна, се прикачени на стоката што треба да се заштити. Антените EAS испраќаат и слушаат сигнали на одредена фреквенција, обично во опсег од шест до осум стапки. Кога ќе помине таг или ознака EAS помеѓу антените, таа се открива и се активира алармот за продавница. За да се спречат непотребните аларми, касиерите ги отстрануваат или деактивираат таговите и етикетите EAS на местото на купување.

Client

Прима оптика

Date

22 February 2018

Tags

EAS

Global Security

е лиценцирана компанија за техничко обезбедување која е  основана во 2002 година, а од тогаш до денес постојано расте и се развива.  Денес  успешно работи и високо котира на пазарот на безбедносни системи. 

Latest News

Get In Touch

Simeon Kavrakirov nr. 25, 1000 Skopje

+ 389 2 2461 666.

+389 70369530

sales@globalsecurity.com.mk

www.globalsecurity.com.mk

Our Location