Елаборат за заштита на лични податоци

Глобал Секјурити Дооел покрај својата дејност со поставување и одржување на безбедносни системи се занимава и со изготвување на елаборати за начинот на вршење на видео надзор. Истиот е подготвен од страна на сертифицирани лица од Дирекцијата за заштита на лични податоци.

  

Повелете, Побарајте понуда.

 

Дел од РЕФЕРЕНТНА ЛИСТА на

ГЛОБАЛ СЕКЈУРИТИ - Скопје

 

РЕФЕРЕНТНА ЛИСТА

 

 

ХОТЕЛИ

 

1. Хотел КАЗИНО РАДИКА - Маврово

2. Хотел АЛПИНА - Маврово

3. Мотел МАКЕДОНИЈА - Велес

4. Хотел МАКЕДОНИЈА - Дојран

5. Хотел ЦВЕСТОН Охрид

6. Хотел ВИЛА ДЕ ЛАГО - Охрид

7. Хотел QUEENS ( комплекс ЗЕБРА ) - Скопје

8. Хотел ЛИРАК - Тетово

9. Хотел НАР - Гевгелија

10. Хотел ФЛАМИНГО - Гевгелија

11. Хотел ПРЕМИЕР - Вевчани

12. Хотел ПРЕМИЕР - Скопје

13. Хотел ORANGE INN - Скопје

14. Хотел ПЛАЗА - Скопје

15. Хотел ПОЛИН - Дојран

16. Хотел ГРАНД ПЛАЗА ( Комплекс Македонија) - Скопје

17. Хотел СИТИ 5 - Скопје

18. Хотел НАИС - Скопје

19. Хотел СКАЛА - Скопје

20. Хотел МИЛЕНИУМ - Битола

21. Хотел РУСИЈА ( Спортски Центар Јане Сандански) - Скопје

22. Хотел ЕМИ ( Еми Компани ) - Струмица

 

ВЛАДА НА РМ

 

1. Влада на Р. МАКЕДОНИЈА

2. Агенција за развој и подршка

3. Министерство за локална самоуправа на Р. Македонија

4. Министерство за внатрешни работи на РМ

5. Министерство за одбрана – Армија на РМ

6. Министерство за здравство на РМ

7. МВР - Внатрешна контола

8. Секретаријат за Европски прашања

9. Агенција за развој и подршка во стопанството на РМ

10. Агенција за стопанисување со пасишта на РМ

11. Центар за управување со кризи на РМ

12. Катастер на Р. Македонија 27 објекти

13. АТУ Македонија

14. Лотарија на Р. Македонија

15. Општина ШТИП

16. Општина СОПИШТЕ

 

НОТАРИ / ИЗВРШИТЕЛИ

 

1. Нотар Снежана Бубевска

2. Нотар Зафир Хаџизафиров

3. Извршител Биљана Мартиновска

4. Извршител Горан Тошевски

5. Извршител Весна Младеновиќ

 

АМБАСАДИ

 

1. Американска амбасада

2. Италијанска абасада

3. Шпанска амбасада

 

ОСИГУРИТЕЛНИ КУЌИ / БАНКИ

 

1. Вардар осигурување

2. Winner осигурување

3. Комерцијална банка

4. УНИ банка – експозитури низ цела Македонија

5. КБ прво пензиско осигурување

 

ПРОДАВНИЦИ И БУТИЦИ

 

1. BOSS – Сити Мол

2. BATA – Рамстор / Сити Мол

3. Fashion & Friends – Сити Мол

4. MANGO – ГТЦ / Сити Мол

5. BOSS ORANGE – Сити Мол

6. GEOX – Рамстор / Сити Мол

7. SPRINGFIELD – Рамстор / Сити Мол

8. WOMEN SECRET – Сити Мол

9. CELIO – Сити Мол

10. OKAIDI – Рамстор / Сити Мол

11. Timberland– ГТЦ / Сити Мол

12. QUEENS - бутик за венчаници

13. OXETTE – ГТЦ / Сити Мол/ Рамстор

14. Голд Хипер Маркет – Ченто / Нерези / Куманово

15. Маркет МЕЛИ

16. ПРИМА ОПТИК– GTC / City Mall

17. Office & co.

18. МЕРКУР ( Шопинг Центар и Дирекција)

19. МАГАМ МАК

20. МАЛИОТ ПРИНЦ ( Магацин, Дирекција, Продавница) - Скопје

21. Маркет ПАПАК Трејд ( два обекта)

22. Меркет ЕЛ-ДЕ

23. Вегас Компјутери

24. Фероелектро

25. Палком

26. БЕСТАГЕНТ

27. Дисконт ИРА

28. ПАМУК ПАЛЕ

29. КОТОН

 

БЕНЗИНСКИ ПУМПИ

 

1. ДЕНИИНТЕРНАЦИОНАЛ – Белви

2. МАКОИЛ – Скопје , Велес

3. Руле Турс – Смоквица

4. Супер Ауто Контрол – Скопје, Куманово

5. БРАКО – Велес

6. ЛТА Петрол

7. ПРИМА Петрол

 

ЦАРИНСКИ ТЕРМИНАЛИ

 

1. ДЕНИИНТЕРНАЦИОНАЛ – Скопје

2. КАРАОРМАН – Скопје

3. МАКОИЛ – Велес

 

РЕСТОРАНИ / КАФЕ БАР

 

1. БОНИМИ – Скопје

2. ДОЈРАНА – Скопје

3. КЕЈ – Скопје

4. ЖАБАР – Скопје

5. МАТО КАФЕ – Скопје

6. ДИАМОНД КАФЕ – Рамстор

7. ШЕЌЕР ЌАФЕ – ТЦ Беверли Хилс

8. БРОЗ Кафе

9. ТРЕНД

10. ДИОН Стеник

11. Кафе бар БАРСЕЛОНА

12. Кафе бар ДЕ-ЖА-БУ Капитол Мол

 

УЧИЛИШТА / ГРАДИНКИ

 

1. ОУ Кузман Шапкарев – Скопје

2. СУЦ Цветан Димов – Скопје

3. СУЦ Димитар Влахов – Скопје

4. IHS – приватно средно училиште

5. ЈУДГ Весели Цветови – 4 објекти

6. ЈУДГ Срничка – 4 објекти

7. ЈУДГ Буба Мара – 3 објекти

8. ЈУГД 8 Март – 4 објекти

9. ЈУДГ Снежана – 3 објекти

10. ЈУДГ Корчагин – 2 објекти

11. ОУ Вера Јоциќ

12. ОУ Браќа Миладиновци

 

САЛОНИ ЗА УБАВИНА

 

1. Студио СИКРЕТ – Скопје

2. Студио ДИОР – Скопје

3. Студио и академија ЛЕОНТИЧ

4. Студио UNIQUE говорко

5. Студио Венера – Скопје

6. Студио Афродита С – Скопје

 

ПРЕХРАМБЕНА ИНДУСТРИЈА

 

1. Мелница КАДИНО – с. Кадино

2. ПИЛКО – Скопје

3. СУФЛАЏИДИКО – Скопје

4. ГОРНИ ПОЛОГ – Гостивар

5. УНИЛУКС – Скопје

6. ИМАКО ВИНО – Штип

7. ЈСП АКТУЕЛ – Скопје

8. ДАУТИ КОМЕРЦ – Скопје

9. БЕСТ АГЕНТ – Скопје

10. Млекара АД Битола

11. ПЕКАБЕСКО

12. ЛАКТАЛИС Логистика

13. Златен Клас Куманово

 

ТЕКСТИЛНА ИНДУСТРИЈА

 

1. МГИ

2. ДОНИТЕКС

3. ТИЦ СИДРА

4. ФАБРЕС Балкан

5. ПРИМАТЕКС Бранка\

 

ЦРКВИ

 

1. Св. Димитрија – Скопје

2. Св. Богородица – Скопје

3. Св. Архангел Михаил – Скопје

4. Св. Ѓорѓија Великомаченик – Скопје

5. Св. Никола – Скопје

6. Св. Богородица – с. Белица Струга

 

СПОРТСКИ ОБЛОЖУВАЛНИЦИ

 

1. Кладилници СПОРТ ЛАЈФ –100 објекти низ Македонија

2. VILL HILL – Скопје

3. ARISTOKRAT – Skopje

 

ТЕЛЕВИЗИИ

 

1. КАНАЛ 5 – Скопје

2. НАША ТВ – Скопје

 

МЕТАЛНА / ЕЛЕКТРО ИНДУСТРИЈА / ХЕМИСКА ИНДУСТРИЈА

 

1. МИТАЛ СТИЛ– Скопје

2. НОВОМЕТАЛ – СКопје

3. ЕКОЦИРКОН – Скопје

4. МЕТАЛОТЕХНИКА – Скопје

5. МЕРКУР ( Магацин) – Скопје

6. АЛЕВАДО – ВЕЛЕС

7. ЛЕКС ЕЛЕКТРИК – Скопје

8. ДАСС – Охрид

9. ЕЛЕКТРОМЕТАЛ –Скопје

10. ЕЛЕКТРОЕЛЕМЕНТ – СКОПЈЕ

11. HIDRO ENERGY GROUP – Тресонче, Дебар

12. HIDRO ENERGY GROUP – Ботун, Охрид

13. КОКИ Д Компани

14. ВУЛЕ ЈУНИОР

15. КОБРА

16. ЕКСИНГ Сашо

17. МА Пласт - Скопје

 

ГРАФИЧКА ИНДУСТРИЈА

 

1. Печатница ЕВРОПА 92 – Кочани , Скопје

2. Bato&Divajn– Скопје

3. Смарт Медиа Принт – Скопје

4. Data Pons - Скопје

5. DEKO IN - Скопје

6. TRIMAKS ( 3 објекти ) – Скопје

7. ПОЛИЕСТЕРДЕЈ – Објект Визбегово

8. ДИПРЕС

9. ДПИ Принт Центар

 

МЕДИЦИНА / ФАРМАЦИЈА

 

1. НЕУРОМЕДИКА

2. РЕМЕДИКА

3. Лабораторија АВИЦЕНА

4. Аптеки ХЕРБА

5. Аптеки ГАЛЕНИУМФАРМ

6. ПЗУ Калинка

7. ПСУ Омнидент

8. Стоматолошка Ординација Д-р Ковачевска

 

ДРУГИ КОМПАНИИ И ФАБРИКИ

 

1. ДХЛ – Скопје

2. ДЕНИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ – Скопје

3. БРАКО – Велес

4. ТРГОШПЕД – Велес

5. ДЕМА СТИЛ – К. Паланка

6. МЕРКУР – Скопје

7. МАГАМ МАК- Скопје

8. АЛЕВАДО ТРЕЈД –Скопје

9. ДИНАМО ХИТ – Скопје

10. БИОТЕК –Скопје

11. ЈАЦА ИНЖЕНЕРИНГ – Скопје

12. КОПЕНС – Скопје / Извор

13. ХОРИЗОНТ – Скопје

14. ЈОДИ – Скопје

15. ПЛИМОНТ

16. АГРИА

17. ЦЕ Транс

18. Фриго Шоб

19. УРБАН Инвест

20. ОПТИКООП

21. ЛОКАЛИТЕТ Стоби – Градско

22. ПРОЕНЕРЏИ Дооел

23. БИ-СИ

24. БРЕИНСТОРМ – Скопје

25. ДСУ Св. НАУМ ОХРИДСКИ

26. ЕВИ Еинтернационал

27. ГОРЕЊЕ ДООЕЛ

28. ИН КОМ Компјутери

29. ИН Травел

30. ИТ ЛАБС

31. ЛУКСОР Трејд

32. Продавница за автоделови ОПЕЛ – Ѓакова, Скопје

33. СУПЕР Трејд – Скопје

34. БЛИЗУ

35. ГС 1 Македонија

36. ПОЛАР Интернационал

37. Капедунум ( Rainbow )

38. БЛИЗУ

39. ЈВС Нет

Што се алармни системи и од што се состојат?

1. Систем на сензори кои служат за детекција на непредвидливи ситуации со кои се загрозува вашата безбедност како отварање на врата, кршење на стакло, движење во просторот, појава на пожар, испуштање на гас, излевање вода ...

2. Контролниот панел на алармната централа управува со работата на сите елементи во системот. Прима сигнали од детекторите и врши алармирање со помош на сирените, врши дојава до мониторинг центарот и го алармира сопственикот преку телефон или ГСМ мрежата.

Модерните алармни системи се контролираат со помош на тастатура, внесување на шифри додека понапредните системи можат да се контролираат и со помош на кодирани картички или далечински управувачи.

Детектори

Најчест начин на кражба е со обивање на влезната врата па затоа надзорот на оваа врата е најважен. За следење на состојбата на влезната врата се користат магнетни детектори, овозможувајки ни да знаеме дали вратата е отворена или затворена. Тука се користи и влезно каснење кај алармот за да му се овозможи на корисникот да внесе код.  Друг тип на детектори кои се користат се детектори за кршење на стакло. Овие два типа на детектори ( магнетни детектор и детектор за кршење на стакло) образуваат основен заштитен ѕид.

Третиот тип воедно е и најкористен а тоа се детектори на движење, познати како PIR сензори. Тие го детектираат движењето на човечкото тело низ просторот што го заштитуваме и на тој начин го откриваме секое несакано движење во просторот. Со примена на овие детектори можеме значително да го намалиме бројот на магнетните детектори и детекторите кои детектираат кршење на стакло. Се произведуваат во најразлични модели во зависност од потребите. Овие детектори можат да бидат внатрешни и надворешни.

Детекторите за пожар служат за откривање на пожар во почетната фаза, за благовремена евакуација и гасење на пожарот. Се користат оптички те термички детектори.

Детекторите за гас се многу корисни за секој дом кој користи гас било за греење или за готвење. 

Што се случува кога е активиран алармот?

1. Се активира внатрешната сирена произведувајки пискав звук на висока фреквенција, психо базирана за да ја оневозможи ориентацијата на крадецот

2. Надворешната сирена со својот силен продорен звук и трепкаво светло служи да го привлече вниманието на комшиитеи на минувачите. Секоја квалитетна сирена поседува посебен механизам  на заштита од кинење на кабли, оштетување или неовластено отварање на капакот заради нејзино оневозможување при што се праќа сигнал до контролниот панел или мониторинг центарот.

3. Сопственикот со помош на телефон прима известување дека алармниот систем е активиран. Ова известување го пренесува контролниот панел со помош на GSM или фиксна телефонска мрежа.

4. Доколку системот е поврзан на мониторинг центар, службата за обезбедување прима сигнал со точно дефинирана зона од каде е извршен влвлезот во објектот, и се упатува патрола на лице место. 

 

Кој треба да го инсталира алармниот систем?

1. Немојте сами да инсталирате алармен систем или да ангажирате електричари за таа намена. Избирајки високо квалитетна опрема не е гаранција дека системот успешно ќе работи. Правилната професионална инсталација мора да обезбеди и поуздана заштита од саботажа, која е од критична важност вашиот систем да функционира тогаш кога ќе биде потребно, а не едноставно да биде саботиран.

2. Професионалната инсталација на системот гарантира голема сигурност на системот. Тоа го признаваат и голем броја на осигурителни компании.

3. Професионалната инсталација на системот и неговото одржување ви нуди и подолготрајна гаранција на системот.

Професионалната инсталација ви нуди максимална заштита по разумна цена со помош на искусни инсталатери.

Ви предлагаме да се распрашате и да ги погледнете професионалните инсталации кај вашите пријатели и уверите се во сигурноста на алармните системи од Глобал Секјурити. 

Системот за контрола на пристап е многу важен за личностите кои сакаат да обезбедат важни, доверливи и вредни информации и опрема. Контролата на пристап претставува електронски клуч спрегнат со механичко заклучување и современи информатички технологии. Системот функционира така што на одредени личности во дефинирани временски периоди дозволува отклучување на врата од канцеларија, магацин, користење на лифт и др. Секое поминување на таа личност автоматски се евидентира. Во периодот надвор од работното време, системот автоматски забранува влез. Употребата на овој систем е многу едноставен. За идентификација на личноста може да се користи: Картичка, привезок, далечинска команда, мобилен телефон, отпечаток на прст, пин код или препознавање на лица. Системот за контрола на пристап може да се користи и за евиденција на посетителите на клубовите.

 
 
Real time web analytics, Heat map tracking

About Us

Global Security is the leading company for distribution and installation of security systems in Macedonia. The company works in the area of video surveillance systems, alarm systems, systems for access and control and electronic evidence of the working time and fire alarm systems. Founded in 2001, the company's success is based on providing top quality to its clients.

Partners

Кај нас сте добредојдени со вашиот миленик

 

Location

Contact Us

Find us on this address

Simeon Kavrakirov No. 25
1000 Skopje,
Macedonia

Or you can call us

Phone: +389-2-2461666
e-mail: info@globalsecurity.com.mk